Hoppa till sidans innehåll

Train & Run 3.0 19:e Mars**

03 MAR 2011 17:16
**UPPDATERAD med gruppbild**_________________________________________
Vi kör en favorit i repris den 19:e Mars (Vårvarmt och sol är beställt) , Tåg till Eskilstuna eller Kvicksund för att sen jogga hem via fina små vägar för att tillslut hamna vid stationen igen för vidare transport till bellevue med dusch, bastu och eftersnack!
  • Skapad: 03 MAR 2011 17:16

 
Vinterns tredje Train & Run med Västerås Löparklubb.
Lördagen den 19:e Mars kör vi igen, om SJ har ordning på trafiken.
Denna gång tar vi oss återigen söderut för att springa hem till Västerås, med de tågtider som SJ erbjuder blir det i princip 3 olika alternativ att välja på.
  
"Ultra" - Vi tar tåget från Västerås C kl 07.35 till Eskilstuna C, dit kommer vi 08.07, med reservation för SJ's sviktande tidhållning. Så snart vi stigit av börjar hemfärden till fots, 51,5 km senare är vi hemma i Västerås igen. På vägen blir det ett depåstopp efter 18 km vid ICA i Kvicksund. Det går bra att komma direkt till Eskilstuna C på annat sätt för dom som vill detta, men då gäller det att vara där när Västeråståget kommer in.
  
"Lidingö" - För dom som vill spara ultradistansen till en annan gång, går tåget från Västerås C kl 09.35, detta kommer till Kvicksund 09.55. Precis lagom så vi alla kan träffas vid depåstoppet på ICA och därifrån springa tillsammans hem till Västerås. 33 km blir detta alternativ.
 
"Light"- Det finns en light möjlighet också för dom som vill köra kortare eller som vill satsa på ultra men i början känner att man behöver kliva av. För detta alternativ gäller 07.35 tåget från Västerås till Eskilstuna, men sen kan man kliva av i Kvicksund efter 18,5 km. Det går ett tåg hem till Västerås från Kvicksund 10.03. Om SJ håller sina tider och vi springer 6 min tempo eller lite snabbare så hinner man med detta tåg. Nödutgången är annars ett senare tåg som går från Kvicksund 12.03.
 
Det finns t.o.m. en nödutgång till för alla. Kl 13.00 går det en buss från Barkaröby till Västerås C. Detta är ca 42 km från Eskilstuna eller 24 km från Kvicksund beroende på var man startar.
Totalt finns det alltså 5 olika sträckor att välja på 18, 24, 33, 42 eller 51 km, det borde finns något för dom flesta, det är lugnt tempo som gäller 6 min per km eller strax under.
 
Vägen vi springer är samma som det GPS spår jag sparade när vi provade sträckan i April 2010, se http://www.jogg.se/Traning/GPSPass.aspx?activityId=18984
 
Efter passet tar vi oss till Bellevue för dusch, bastu och lite mat för dom som vill.
 
För att vi skall ha koll på varandra och veta vem som tänker springa vilken sträcka, anmäle er i Gästboken med kommentar om vilken sträcka och var ni ansluter, dvs Västerås C eller startpunkt.
 
Med tanke på istidsvintern som vi har/hade finns det risk att vi får ställa in om vädret blir extremt eller om SJ inte har koll på trafiken. Ha koll på hemsidan och gästboken för evt sista minuten info.
------------------------------
//Bosse
Skribent: Roger Carlsson

 

 Kontakta oss på This is a mailto link

och kolla även in oss på Instagram

Medlemsbloggar

 klicka in och läs!

har du någon? hör av dig!

Postadress:
Västerås LK - Friidrott
Lennart Wirsäll, Kryddgårdsgatan 3D
72460 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@vasterasloparkl...

Se all info