Hoppa till sidans innehåll

2. Train and Run 15 December


Eskilkvick

 

Train and Run 15 december - Eskilstuna/Kvicksund
Lördagen den 15/12 är det dags för vinterns andra Train and Run. Vi tar oss denna gång söderut för att springa hem till Västerås, med de tågtider som SJ erbjuder blir det i princip 3 olika alternativ att välja på.


"Ultra" - Vi tar tåget från Västerås C kl 07.35 till Eskilstuna C, dit kommer vi 08.06,  Så snart vi stigit av börjar hemfärden till fots, 51,5 km senare är vi hemma i Västerås igen. På vägen blir det ett depåstopp efter 18 km vid ICA i Kvicksund. Det går bra att komma direkt till Eskilstuna C på annat sätt för de som vill detta, men då gäller det att vara där när Västeråståget kommer in.


"Lidingö" - För de som vill ta lite sovmorgon och springa runt 3 mil, går tåget från Västerås C kl 09.35, detta kommer till Kvicksund 09.56. Precis lagom så vi alla kan träffas vid depåstoppet på ICA och därifrån springa tillsammans hem till Västerås. 33 km blir detta alternativ.

"Light" - Det finns en light-möjlighet också för de som vill köra kortare eller som vill satsa på ultra i början men känner att man behöver kliva av. För detta alternativ gäller 07.35-tåget från Västerås till Eskilstuna, men sen kan man kliva av i Kvicksund efter 18,5 km. Det går ett tåg hem till Västerås från Kvicksund 10.04. Om SJ håller sina tider och vi springer 6 min-tempo eller lite snabbare så hinner man med detta tåg. Nödutgången är annars ett senare tåg som går från Kvicksund 12.04.


Det finns t.o.m. en nödutgång till för alla. Kl 13.00 går det en buss från Barkaröby till Västerås C. Detta är ca 42 km från Eskilstuna eller 24 km från Kvicksund beroende på var man startar.

Totalt finns det alltså 5 olika sträckor att välja på 18, 24, 33, 42 eller 51 km, det borde med andra ord finnas något för de flesta. Det är lugnt tempo som gäller; 6 min/km eller strax under.


Vägen vi springer är samma som det GPS-spår Bosse sparade när vi provade sträckan i April 2010, se http://www.jogg.se/Traning/GPSPass.aspx?activityId=18984

Efter passet finns möjlighet att ta sig vidare till Bellevue för dusch, bastu och lite mat.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:41 Skribent: Roger Carlsson

 

 Kontakta oss på This is a mailto link

och kolla även in oss på Instagram

Medlemsbloggar

 klicka in och läs!

har du någon? hör av dig!

Postadress:
Västerås LK - Friidrott
Lennart Wirsäll, Kryddgårdsgatan 3D
72460 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@vasterasloparkl...

Se all info