Hoppa till sidans innehåll

Min dag i Örebro


Min startmilsdag startade med en lätt frukost, fil med banan och musli samt en mjuk macka med ost. Och såklart lite vätska, och idag testade jag en sak jag läst om på nätet någonstans, rödbetsjuice…

Inte gott men tester visade på att det kunde hålla tillbaka mjölksyran lite på längre distanser.

Om de 2,5 dl jag drack tog mig under 38 min får jag låta vara osagt, men psyket kanske fick sig en positiv liten kick.

Första ”passet” i bara kortärmat var ju tanken idag, så självklart tog jag inte med mig nått annat utan det skulle ju kanske spricka upp med lite sol och så.

Visst sörru, istället blev det blåsigt och kallt, och man gick omkring och förbannade sig lite att man i varje fall kunde haft med sig ett par tunna fingervantar, men men, man fick väl springa sig varm…

Så var det dags, slängde av mig överdragskläderna i bilen 4 min innan start, ställde mig i skocken av folk, vilket faktiskt kändes rätt varmt, var väl många som redan där alstrade värme pga spänningen och ivern att komma iväg.

Den ivrigaste var nog våran Lars-Ove, i bästa startblocksställning hade han tagit plats längst fram, för att slippa trängseln, smart kille det där, själv var jag strax bakom.

Starten gick och fältet rusade iväg, med den lilla rutin man har så vet man ju att det kan gå lite fort i början, så det var att hålla igen lite.

Trodde jag, efter 3.35 först kilometern, och folk som strömmade om en så visste man vilken nivå den här tävlingen var på.

Fick själv dra ner lite på tempot, en huddingedam passerade och försvann framåt genom fältet (36.41) , men man skulle väl inte knäckas av det, hon skulle säkert tröttna mot slutet…

Första 5 km efter 18:54, överraskande bra, men man visste ju att det tuffaste var kvar, de där sista kilometrarna med maxpuls och mjölksyra, trevligt.

Hade inte sett till Jarkko under loppet och när det kom någon bakifrån så tänkte man, jaja jag får väl hänga på han och möjligen ta han i en spurt då, men han dök inte upp.

Mot slutet visade det sig att 38 var inom räckhåll, med 2 kilometer kvar visade klockan 30:30, så en avslutande 2:a på 7:30 skulle fixa det, men lättare sagt än gjort i det läget.

34:17 med 1 km kvar, chansen fanns fortfarande trots tröttheten som började komma.

Sista 500 kollade man på klockan 6-7 gånger och försökte beräkna om man skulle ha en chans, in på upploppet, som var inne på universitetets löparbanor, så fanns chansen fortfarande och spurten i 100 meters tempo visade sig hålla till en tid på 37:54.

Mycket nöjd att kunna göra den tiden så här års, men det är väl långpassen + alfs backrunda som lagt grunden till det.

Jarkko kom bara några sekunder efter mig i mål (38:03) , han som aldrig varit under 40 på den här tävlingen tidigare, vilken förbättring ! kanonbra.

Lars-Ove kom in på 42:12 , en ordentlig förbättring av hans rekord på distansen från blodomloppet i somras/höstas.

Så summa sumarum, 3 nöjda och lite kyliga VLK:are kunde lämna Örebro med bra minnen, och hopp om en trevlig löparsäsong, med personliga rekord och fina upplevelser.

 

Mot nya mål !

 

Roger Carlsson

Uppdaterad: 12 FEB 2013 17:24 Skribent: Roger Carlsson

 

 Kontakta oss på This is a mailto link

och kolla även in oss på Instagram

Medlemsbloggar

 klicka in och läs!

har du någon? hör av dig!

Postadress:
Västerås LK - Friidrott
Daniel Allard, Bohusvägen 23
72244 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info