Hoppa till sidans innehåll

Train & Run 16 november - Eskilstuna/Kvicksund

03 NOV 2013 14:47
Lördagen den 16 november är det dags för hösten/vinterns första Train and Run. Vi tar oss denna gång söderut för att springa hem till Västerås, med de tågtider som SJ erbjuder blir det i princip 3 olika alternativ att välja på.
  • Skapad: 03 NOV 2013 14:47

"Ultra" - Vi tar tåget från Västerås C kl 07.35 till Eskilstuna C, dit kommer vi 08.06, Så snart vi stigit av börjar hemfärden till fots, 51,5 km senare är vi hemma i Västerås igen. På vägen blir det ett depåstopp efter 18 km vid ICA i Kvicksund. Det går bra att komma direkt till Eskilstuna C på annat sätt för de som vill detta, men då gäller det att vara där när Västeråståget kommer in.

"Lidingö" - För de som vill ta lite sovmorgon och springa runt 3 mil, går tåget från Västerås C kl 09.35, detta kommer till Kvicksund 09.56. Precis lagom så vi alla kan träffas vid depåstoppet på ICA och därifrån springa tillsammans hem till Västerås. 33 km blir detta alternativ.

"Light" - Det finns en light-möjlighet också för de som vill köra kortare eller som vill satsa på ultra i början men känner att man behöver kliva av. För detta alternativ gäller 07.35-tåget från Västerås till Eskilstuna, men sen kan man kliva av i Kvicksund efter 18,5 km. Det går ett tåg hem till Västerås från Kvicksund 10.04. Om SJ håller sina tider och vi springer 6 min-tempo eller lite snabbare så hinner man med detta tåg. Nödutgången är annars ett senare tåg som går från Kvicksund 12.04.


Det finns t.o.m. en nödutgång till för alla. Kl 13.00 går det en buss från Barkaröby till Västerås C. Detta är ca 42 km från Eskilstuna eller 24 km från Kvicksund beroende på var man startar.

Totalt finns det alltså 5 olika sträckor att välja på 18, 24, 33, 42 eller 51 km, det borde med andra ord finnas något för de flesta. Det är lugnt tempo som gäller; 6 min/km eller strax under.

Vägen vi springer är samma som det GPS-spår Bosse sparade när vi provade sträckan i April 2010, se http://www.jogg.se/Traning/GPSPass.aspx?activityId=18984

Efter passet finns möjlighet att ta sig vidare till Bellevue för dusch, bastu och lite mat.

För att vi skall ha koll på varandra och veta vem som tänker springa vilken sträcka, anmäl er i kommentarsfältet nedan eller i Gästboken med vilken sträcka ni vill springa och var ni ansluter, dvs Västerås C eller respektive startpunkt.

Samordnare för Train & Run är Per Johansson mobiltel. 076-145 80 56.

Skriv gärna nedan i kommentarsfältet om ni planerar att hänga med och varifrån ni tänkt springa.

 

Skribent: Robert Brinck

 

 Kontakta oss på This is a mailto link

och kolla även in oss på Instagram

Medlemsbloggar

 klicka in och läs!

har du någon? hör av dig!

Postadress:
Västerås LK - Friidrott
Infanterigatan 6
72350 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info